Häftig Scrambler av en Yamaha FZR 600

En Scrambler med fyra cylindrar? Jovisst! David kör en Yamaha ombyggd FZR 600 som bjuder in till snabb grusåka. Tydliga linjer med diskret färgsättning gjorde helt klart denna gamla motorcykel till det bättre och något som sticker ut.

David är ursprungligen från Lund men kör sedan 10 år tillbaka heltid i huvudstaden. Sitt MC-körkort tog han sommaren 2019 men helt utan en tanke på att köpa en motorcykel. Tanken med körkortet var från början att bli en säkrare MC-förare vid hyra av motorcykel på utlandsresor och semester i exempelvis sydostasiatiska länder där kraven för körkort inte är så högt ställda.

Livsfarlig Scrambler av en klassisk Sporthoj

När körkortet sedan avklarades kom han dock på bättre tankar och började leta efter MC på Blocket. Preferenserna var tydliga, en Cafe Racer eller något likt en Scrambler. Efter några veckors letande hittade David en ombyggd och färdigställd Yamaha FZR 600 i just stuket Scrambler. Motorcykeln är från början en gammal Sporthojsklassiker där i princip varenda plastdetalj monterats bort. Bakramen är modifierad och har fått en rakare vinkel. Med diverse MC-tillbehör som andas retro och Scrambler har det blivit ett snyggt stuk. En kul motor i ett bra chassi med rätt stuk blev till ett köpbeslut för David. Problemet var bara att motorcykeln stod uppe i Luleå, 90 mil från Stockholm…

En 90-mils episk road trip längs med östkusten på en ombyggd Scrambler

Beslutet togs mitt i sommaren och David bestämde sig för att det hela skulle bli en episk road trip.

   – Jag tog flyget upp till Luleå och mötte upp säljaren på hans jobb för att ta en första kik på motorcykeln och slog hand på affären. Det bar snabbt av för att erövra den första etappen på 30 mil mellan Luleå och Umeå. Det var en fantastisk frihetskänsla att bränna nerför kusten på en egen hoj, men jag insåg ganska snabbt att detta kommer bli jobbigt.

Den Scrambler som David köpte är långt ifrån en touring-mc avsedd för resor på 90 mil transport. Med otroligt grova offroad-däck och en total avsaknad av kåpglas gjorde resan till en riktig pärs.

    – Jag hade dessutom klätt mig lite för tunt och kände mig bra dum när jag satt där och huttrade i fartvinden som fläkte och drog i både hjälm och kläder, säger David.

Efter tre dagar kom han äntligen fram till Stockholm och konstaterade efter några testkörningar i motorcykelns rätta element att det är en perfekt stadshoj för kortare resor runt i staden, och nu kan han långsamt börja konvertera sin episka roadtrip till ett roligt MC-minne.

Framlampa, backspeglar, mc-blinkers, hastighetsmätare och ljuddämpare i retrostil ger ett häftigt stuk på Davids FZR-Scrambler.

 

Har du en häftig motorcykel eller ett MC-minne du vill dela med dig av? Kontakta oss!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *