MC-styling, MC-tips & Guider, Monster, Motorcykel, Sporthoj

Stylingtips: LSL Ergonia Snygga fotpinnar med bra grepp till MC

För fotpinnar på MC är kanske greppet det viktigaste men det är ju inte tråkigt om det också är bekvämt på långtur samt, ger ett lyft på din motorcykel. Du har hittat rätt, Ergonia från LSL har alla delarna.

Häng med när vi monterar fotpinnar på en Ducati Monster. Ett enkelt ingrepp som ger stor skillnad i körkomfort och finish på din MC.

Fördelar med LSL Ergonia:

  • Snygg finish med CNC-fräst aluminium i olika färger.
  • Stor yta och mycket bra grepp med flera vassa grepppunkter. Längst ut är det falsat på micronivå för att ge dig maximalt grepp vid kraftig kurvtagning med tåspetsarna på pinnarnas ändar.
  • Urtagbara gummi-ilägg gör att dessa fotpinnar lämpar sig lika bra på bana som på långturen.
  • Justerbara 360° rund sin egen axel ger personliga inställningsmöjligheter.
  • Enkla att montera med modellanpassade fästen där du använder originalkomponenterna vid montering.

Montering av LSL fotpinnar till motorcykel

Vi monterar ihop fotpinnarna med de medföljande fästena med tillhörande skruvar som ingår i paketet. Vi drar inte åt alls hårt då vi ska justera de i slutet av detta ingrepp.

På denna MC är det ett clips som låser fast en plint så den klickar vi loss med en liten skruvmejsel. Plinten, låsbrickan och fjädern använder vi igen för monteringen av de nya fotpinnarna. Om du har kulbanor med låsfunktion på exempelvis passagerarpinnar använder du även dessa.

För att få i plinten i nya pinnarna är det smidigast att smörja upp med WD-40 eller liknande då den ofta kärvar lite i den precisa passformen. Vi vinklar fotpinnarna lätt uppåt, kör igenom plinten och monterar tillbaka låsbrickan. Se till att allt sitter åt ordentligt, du vill inte att fotpinnen lossnar under färd. Därefter lossar vi på bulten som går genom fotpinnen så att vi kan justera fotpinnen efter hur du sitter på din motorcykel. Vinkeln skiljer sig en hel del mellan sporthoj, toruing-mc och custom.

Vi väljer att utgå från originalvinkeln så kan man justera efter eget smak och tycke när säsongen är igång och möjlighet till provkörning finns. När vi hittar rätt vinkel drar vi åt ordentligt men inte överdrivet då det är lättmetallsgänga.

Sedan gör vi samma sak på andra sidan och så var det klart. Bättre grepp, snyggare utseende och inom kort bekväma åkturer på under 20 minuter.

Har du frågor eller tankar om dessa fotpinnar, låt oss veta!

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *