Vilken var din första MC och hur såg den ut?

I detta inlägg tar vi en tripp längs med nostalgins stigar. Vilken var din första motorcykel och hur såg den ut efter du hade gett den din egen touch med tillbehör eller modifikationer?

Idag är nostalgi och retro inom MC-branschen mer aktuellt än någonsin. I princip alla stora MC-tillverkare har idag i sitt utbud minst en motorcykel med anor och linjer baserade på MC-trender mellan 60 och 80-talet. Ducati har sin numera välkända Scrambler, Yamaha har sina XSR-modeller och Kawasaki släppte precis en retro-version av sin Z-serie, Z900RS.

 

Kända MC-entusiaster och deras första motorcykel

Valentino Rossi
År 1993 fick den välkända, karismatiska och flerfaldiga MotoGP-mästaren en Cagiva Mito 125cc av sin pappa och karriären var ett faktum. Även om han kört racing med minimotos innan får man ändå anta att Miton ses som en milstolpe i hans liv.

 

Jay Leno
TV-profilen Jay Leno är för er det undgått en stor MC-entusiast. Han har drygt 100 olika motorcyklar i sitt garage från flera olika tillverkare och årtionden. Jays första motorcykel var en begagnad Honda CB350 från 1967.

 

Keanu Reeves
Skådespelaren som kanske är mest känd från filmerna “Matrix” har i sitt liv bara ägt två bilar men desto fler motorcyklar. Han bygger numera sina egna MC tillsammans med en vän, Arch Motorcycles. Hans passion för MC-åka började när han i 20-årsåldern körde en Kawasaki Enduro under en filminspelning. När intresset för MC upptäcktes köpte han sig en Norton Commando från 1971 som första motorcykel.

 

Så nu är vi nyfikna, hur började ditt intresse för MC?

På den första bilden syns en Husqvarna Silverpil från tidigt 60-tal, denna MC anses av entusiaster vara en odödlig klassiker. Vilken motorcykel var din första och väcker den några specifika minnen? Vilka modifikationer gjorde du på den för att få den till din egen? Lägg gärna upp en bild på er första MC i kommentarsfältet på Facebook och skriv om du har några specifika minnen på eller om just den motorcykeln.

 

8 tankar på “Vilken var din första MC och hur såg den ut?

  1. Joakim Nilsson says:

    1975 så köpte jag en Zundapp KS100-1966:a / 15 år var jag o hade en KS 50 69:a , den var trimmad men gick inte tillräckligt fort så det va läge att uppgradera :-).
    Har hållit mej på två hjul sen jag var 13 år, nu kör jag en Honda Transalp.

    • Niclas says:

      Hej Albin! Tack för din kommentar. Tempo hör man inte så ofta längre i MC-branschen! Kul att höra! Ha en fin tisdag! =)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *